sâmbătă, 7 iunie 2008

Threshold

Suna cam urat cuvantul asta, dar cu ajutorul acestui Threshold putem realiza figuri ca mai jos, pe care probabil le-ati intalnit in multe reviste de publicitate, sau chiar pe net, pe diverse site-uri



Cu ajutorul Threshold-ului putem realiza imagini cu tonalitati duble (duotones), iar functia pe care o face e urmatoare: converteste o imagine color sau grayscale intr-o imagine alb/negru cu contrast puternic (nu vedem tonalitati de gri, ci doar alb si negru). Mai bine va arat cum se face. Deschideti urmatoarea poza :



Mergeti la Image - Adjustments - Threshold si introduceti valoarea 63. Apoi mergeti la Image - Adjustments - Hue&Saturation si introduceti valorile 311,60,35 (nu uitati sa aveti bifat colorize). Salvati imaginea cu un alt nume, apoi redeschideti prima imagine, mergeti iar la Threshold si introduceti 63, apoi la Hue&Saturation (bifati Colorize), punand valorile: 151,46,-35 pentru a colora cerul.


Cu aceasta imagine deschisa, cautati optiunea Color Range sub meniul Select, iar in fereastra ce va apare dati un click pe cer apoi pe OK. Apoi apasati Ctrl+C si mergeti la cealalta imagine si apasati Ctrl+V, si ar trebui ca imaginea finala sa fie precum cea de la inceputul tutorialului.