marți, 6 mai 2008

brightness&contrast + hue&saturation

Am vrut sa fac un tutoriale care sa imbine toate aceste 4 elemente, pentru ca nu e asa de mult de zis si in plus nu e mare lucru de modificat.
Okey, sa incepem cu urmatoarea poza, care, dupa cum observati, pare putin cam stearsa, spalacita. Nu sunt saturate bine culorile, si nici contrastul nu e satisfacator, si in plus e putin cam albicioasa poza (trebuie redus brightness-ul).


Sa le luam pe rand. Sa spunem ca vrem mai intai sa marim putin contrastul imaginii. Pentru asta, mergem la Image - Ajustments - Brightness/Contrast si modificam slider-ele astfel: cel de la contrast il dam putin spre dreapta pentru a mari contrastul, iar slider-ul de la brightness il dam putin spre stanga, ca mai jos. Nu uitati sa aveti tot timpul Preview bifat, pentru a vedea in timp real rezultatele.


Apoi, sa coloram putin imaginea. Mergem la Image - Adjustments - Hue/Saturation si modificam slider-ul Saturation putin spre dreapta, pentru a intensifica culorile din poza. Daca vrem ca de exemplu sa facem copacii albastri, modificam slider-ul Hue (care inseamna nuanta de culoare) in stanga, pana cand observam ca frunzele devin albastre.