luni, 5 mai 2008

Indreptarea imaginilor

Tehnica folosita aici se poate aplica si la poza din tutorialul anterior. Sa presupunem ca avem o poza putin inclinata, cum e cea de aici, facuta la Teatrul Odeon din Bucuresti, si vrem sa o indreptam.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa gasim unealta care se numeste Measure Tool. Daca ne uitam atent in caseta de instrumente din stanga, nu o gasim. Ea e ascunsa sub EyeDropper Tool (in forma de pipeta). Dam click pe EyeDropper Tool, tinem apasat butonul stang al mouse-ului, si observam ca apare si unealta de care avem noi nevoie, si anume Measure Tool (o rigla). O selectam si acum urmeaza partea interesanta.


Noi de fapt trebuie sa-i spunem Photoshop-ului ce linie ar trebui sa fie dreapta. Sa va explic mai bine. Observam ca linia de sub acoperisul cladirii este inclinata, si ea ar trebui sa fie dreapta, in mod normal. Deci, cu Measure Tool selectat, facem click in partea stanga a cladirii, sub acoperis, si apoi trasam o linie pana in partea dreapta a cladirii, ca in figura de mai jos, urmarind planul cladirii.



Observam sus in bara de optiuni ca apare un unghi. Ei bine, acesta reprezinta cat de mult e inclinata poza fata de axa orizontala. Iar acum mergem la meniul Image - Rotate Canvas - Arbitrary, si observam ca deja e scris acolo unghiul respectiv. Dam click pe ok si gata! imaginea e indreptate.

Ei, defapt e aproape gata pentru ca poza trebuie decupata, ca sa scapam de portiunile negre care apar la colturi. Folosind Crop Tool (vezi tutorialul anterior) selectam cat de mult putem din poza originala si apasam Enter.


Abia acum e gata!